dimecres, 15 de març del 2017

Taller de consum: Em compres un somriure?



Avui dia, 15 de març, els i les alumnes de cicle superior hem realitzat un taller que portava com a títol: “Em compres un somriure?”. Ens l’han vingut a fer uns/es monitors de l’Agència Catalana del Consum (ACC).

En ell, ens hem qüestionat si podem consumir un quilogram de felicitat? I un paquet de records? Si podem comprar un somriure? , etc...

Sovint, comprar productes s'associa amb la compra d’emocions, i per això un quilogram de felicitat pot ser, en el fons, aquell producte que ens fa tanta il·lusió.

En el taller hem analitzat  què es pot comprar segons els criteris legals que defineixen la persona consumidora, la qual té uns drets i uns deures concrets. Al mateix temps, també hem abordat com la compra de productes s’associa al consum d’emocions i de valors socials.

Hem obert les portes a parlar amb els nois i noies sobre les emocions associades al consum. Emocions com ara l’alegria per un joc nou, la decepció per no poder comprar allò que volen o la impaciència per tenir les vambes d’última moda. Hem intentat construir una visió més complexa sobre el fenomen del consum i hem intentar fomentar l’esperit crític en l’alumnat per tal que tinguin eines per desenvolupar les capacitats emocionals i cognitives de presa de decisions, valorant la dignitat, la llibertat i la responsabilitat, a banda del desenvolupament de l’autonomia personal.

Ha estat un taller molt profitós per a tots/es. L’hem valorat amb un AE! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada