dilluns, 6 de març del 2017

Xerrada cibercaputxeta informàtica 5è i internet segura 6è

Avui, dilluns 6 de març, ens han visitat els Mossos d’Esquadra a l’escola, més concretament al Cicle Superior per a introduir-nos amb el món de la seguretat virtual. La finalitat d’aquesta xerrada era informar-nos i ajudar-nos a mantenir-nos segurs mentre fem ús de la xarxa.

El primer torn ha estat pels alumnes de 5è amb la xerrada cibercaputxeta informàtica. L’objectiu principal era conscienciar-nos de la importància de la nostra privacitat a la xarxa. Així doncs, la sessió ha començat amb un seguit de preguntes per conèixer quines xarxes socials són emprades i si són actius en jocs en línia. Seguidament, tres alumnes de classe han llegit una història que es titulava “La Cibercaputxeta vermella”. En aquesta es buscava treballar i donar a entendre els perills que poden aparèixer a la xarxa. A partir, d’aquest relat hem extret conclusions de l’important que és navegar segurs.

Després del pati, ens han visitat a 6è amb la xerrada internet segura, seguint els mateixos objectius com a línia principal, donant un incís més profund. La sessió ha començat fent una comparativa entre la vida real i la vida virtual, donant a entendre que tot allò que fem virtualment no ho realitzaríem mai a la realitat. Un cop contestades les preguntes, ens han projectat un vídeo que simulava aquest fet. Finalment s’ha reflexionat sobre el tema, conscienciant-nos sobre la nostra pròpia seguretat.

Per concloure les xerrades als dos cursos, ens han donat un seguit d’instruccions per tal de mantenir-nos segurs en les xarxes i prevenir possibles conflictes.

Els mossos d'esquadra s'han ofert per donar una xerrada informativa sobre aquesta temàtica per ajudar els nostres fills/es en la prevenció dels riscos d'internet i les xarxes socials. Us mantindrem informats/des.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada