dissabte, 19 de novembre del 2016

Món solidari: Lleida, ciutat solidà 6èria

El passat dimecres, dia 16 de novembre, els i les alumnes de 6è curs de l'escola Frederic Godàs, vam poder tenir la sort de gaudir d'un matí ben interessant.


Ens van preparar un circuit que proposava tractar les causes que provoquen que hi hagi persones refugiades. Així com també vam poder resoldre alguns dubtes com: d'on i perquè fugen els milers de persones que, en aquests darrers mesos, estan arribant a les fronteres d'Europa? Com les acollim? Com és la vida a l'exili?

A través del circuit proposat, vam experimentar les sensacions que tenen les persones refugiades obligades a viure en "terra de ningú" sense saber amb certesa què serà de les seves vides, amb moltes dificultats, preocupacions i dubtes que es converteixen en interrogants sense resposta.

Les situacions de desigualtat econòmica i social i la manca d'expectatives poden derivar en conflictes què, en cas extrem, poden ser bèl·lics. Aquestes guerres tenen com a conseqüència que moltes persones hagin de fugir per refugiar-se i protegir la seva vida.

La Declaració Universal dels Drets Humans, 1948 a l'article 14.1 diu "En cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil en altres països i a beneficiar-se'n". Per tant, podem dir que la defensa dels Drets Humans comença pel dret fonamental a la vida, per això hem de col·laborar i ajudar a garantir aquest dret a totes les persones del món. Fer-ho possible està a les nostres mans!

Us deixem amb dos recursos que ens van agradar molt. Un poema que es pot llegir de dalt a baix o de baix a dalt i que ens ajuda a reflexionar.


I per últim, un enllaç d'un vídeo de Info-K:
http://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/info-k-29102015-especial-refugiats/video/5560719/

Aquí teniu les fotografies del dia. Esperem que us agradin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada