dilluns, 29 de gener del 2018

Nòmades. Migracions forçades



La Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida i Humoràlia organitzen la Mostra d’Humor Gràfic “NÒMADES: migracions forçades”.

Il·lustrar els drets humans per dibuixar un futur digne. La Mostra d’Humor Gràfic NÒMADES: migracions forçades recull la selecció de 50 obres entre les 337 obres rebudes des de 45 països d’arreu del món. La Mostra utilitza l’art gràfic com a gènere periodístic visual i de denúncia amb l’objectiu de dur a terme una acció de sensibilització dirigida a la societat per donar a conèixer i entendre les causes que provoquen els processos migratoris i remarcar la importància del Dret a Migrar recollit a la Carta dels Drets Emergents.

Hem analitzat les diferents imatges del catàleg d’humoràlia que porta a terme la coordinadora d’ONG de Lleida amb el projecte Nòmades. Migracions Forçades.


Aquí en teniu un exemple de la interpretació de 5è.

DENIP 2018. Interpretació d’imatges.
NÒMADES.MIGRACIONS FORÇADES.

La imatge que hem interpretat els i les alumnes de 5èA porta per títol: “Iran Displaced”

En la imatge que us mostrem, veiem una família que es veu forçada a emigrar, deixant el seu país d’origen per establir-se temporalment en un altre país amb la incertesa d’obrir-se camí amb tot d’enigmes per davant.

Va carregada amb les seves pertinences. Només porten allò més essencial per subsistir uns dies. Deixen enrere una guerra, pobresa, fam i ara es troben sense llar, doncs la ciutat ha quedat en ruïnes i tot està destrossat.

D’altra banda, ens han sobtat les ombres de la família i la mirada trista de l’infant. Ell mira endarrere amb recança per tots els records que deixen d’amics i família.

Però, alhora també observem que tenen allò més important per a ells.  Es tenen l’un a l’altre. Això ho notem perquè fan pinya, s’abracen. Tenen esperança, il·lusió per un futur millor. Cal que els acollim entre tots els països. És un dret humà per a què tinguin un futur més digne. A nosaltres també ens agradaria que ens acollissin si ens trobéssim en la seva situació.
Entre tots hem de posar el nostre gra de sorra. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada