dimecres, 20 de juny del 2018

Discurs de comiat alumnat de sisè


Fa gairebé nou anys que vam començar a viure un dels moments més importants de la nostra vida. Aquest moment es va dir : FREDERIC GODÀS.
L’etapa al Godàs ha sigut molt bonica i hem après moltes coses en aquests nou anys fantàstics i especials a l’escola. Ens ha marcat la vida amb els companys, amics, mestres i les classes. Hem passat tants moments en aquesta escola...
L’educació és com una escala: des de ben petits ens ensenyen a pujar el primer esglaó. Cada any vas pujant, conforme puges vas aprenent més coses. Ens emportarem tres coses molt bàsiques: l’educació, el respecte i el companyerisme.
Des de pàrvuls fins a sisè l’escola ha estat un lloc on hem passat gran part de la nostra vida i on ens hem sentit la mar de bé. Ara que ens toca marxar hem de dir que ens emportem molt bons records, bons amics i amigues i uns valors que sempre tindrem presents: compartir, ajudar, tolerar, respectar...Hem après a aplicar-los però també hem sentit que els altres ens els aplicaven , sobretot els més amics.
A l’escola hem après a ser solidaris amb els companys, a compartir, a ajudar i comportar-nos educadament. Nosaltres ens trobem segurs quan estem al costat d’algú de confiança, quan estem convençuts que alguna cosa ens sortirà bé, i així els companys d’abans es van tornar amics. Però entre tots hem après que som diferents i que ningú és perfecte. Per a nosaltres tenir amics és molt important; et fan sentir feliç, t’alegren el dia quan estàs trist o trista i et protegeixen quan ho necessites. En general et fan sentir millor.
A part dels valors hem après molts coneixements com: parlar en públic, redactar, fer projectes, compartir, escoltar, respectar... i , sobretot, hem après que de vegades cal caure i cal també tornar-se a aixecar, i que tot té un esforç i un treball que si no fas, no aconseguiràs.
Quan vam començar en aquesta nova vida, nosaltres no sabíem que ens ho passaríem tant bé. En tots els anys que hem estat  a l’escola hem fet moltes sortides. En totes hem gaudit molt i hem après moltíssim. Hem viscut moments inoblidables i que ens han deixat impremta: festes, excursions, colònies, tallers, les extraescolars, la setmana blanca... desitgem  que no se’ns oblidin mai! També guardarem  un bon record de professors i professores, la seva paciència, les monitores del menjador, el Toni, l’Imma...tots en general!  De tots ells hem rebut una gran ajuda durant el camí , tanta que ja formen part de nosaltres.
A l’Educació Infantil vam aprendre  a compartir amb els companys de classe i vam fer noves amistats. Els mestres ens van ajudar molt i ens cuidaven com si fóssim reis i reines. En el Cicle Inicial ja vam començar a ser més ordenats i les amistats cada vegada es feien més i més  grans. Al Cicle mitjà ja ens organitzàvem millor i teníem més deures. Al Cicle Superior, per nosaltres el millor, uns anys de molta feina però a la vegada els més emocionants.
Però ara estem a sisè i queda molt poc per anar a l’institut, deixarem enrere l’escola, el seu pati, la seva gent, el seu hort, les estones viscudes, de tot això ens emportarem una bona part al nostre cor. Tenim por perquè a l’institut haurem de fer nous amics, els mestres no seran els mateixos, però ens sentim segurs i segures. Imaginem que anar a l’Institut serà un gran canvi, però pensem que amb tot el que hem après  i amb els amics que ens emportem tot serà més fàcil. Sabem que d’aquesta escola marxarem preparats. En resum ha estat una etapa de la nostra vida que mai oblidarem.
Alumnes de sisè de l’escola Frederic Godàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada