dijous, 29 de gener del 2015

6è treballa els circuits elèctrics


Els alumnes de 6è estem treballant l’electricitat a l'àrea de medi i més concretament, els circuits elèctrics. Si ens endinsem en aquesta temàtica, descobrirem que bàsicament el camí que recorre un corrent elèctric és el moviment de càrregues elèctriques, és a dir, d'electrons. Aquest recorregut s'inicia en una de les terminals d'una pila, passa a través d'un conducte elèctric (cable de coure), arriba a una resistència (focus), que consumeix part de l'energia elèctrica; continua després pel conducte, arriba a un interruptor i torna a l'altra terminal de la pila.

Els alumnes han pogut manipular els elements bàsics del circuit elèctric que són: un generador de corrent elèctric, en aquest cas una pila; els conductors (cables o filferro), que porten el corrent a una resistència focus i posteriorment l'interruptor, que és un dispositiu de control

Els alumnes han gaudit molt realitzant aquesta activitat i enginyant-se-les per  fer-ho funcionar.  Aquí teniu una mostra d’algunes fotografies perquè us en pugueu fer una idea. Esperem que us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada