dilluns, 19 de gener del 2015

La Cibercaputxeta vermella


Avui, dilluns 19 de gener de 2015, hem realitzat una sessió educativa conduïda pels Mossos d’esquadra i adreçada als alumnes de sisè. 

La finalitat d’aquesta activitat és evitar que els menors esdevinguin víctimes de delictes a través d’Internet i informar de la importància de la preservació de les dades de caràcter personal. 

S’han treballat continguts següents: les dades de caràcter personal, la privacitat, les amistats, els virus, la Webcam i la contrasenya segura.

La sessió ha inclòs una petita enquesta d’utilització dels mitjans de comunicació de masses (Internet, Facebook, WhatsApp, etc.), una presentació informativa, amb el suport d’un Powerpoint i vídeo explicatiu, i ha acabat amb una ronda d’intervencions i preguntes per part dels alumnes. Podeu veure la presentació utilitzada per dinamitzar la sessió clicant sobre el següent enllaç (vídeo en anglès i subtítols en castellàs):


https://www.youtube.com/watch?v=Ya_cXQlLZlk&noredirect=1


Finalment assenyalar que actualment existeixen molts tutorials que expliquen com realitzar les modificacions en l’ordinador per tal de realitzar un millor control per part de les famílies (control parental) i que els nens i nenes realitzin una navegació per Internet més segura. Així mateix el Mossos també ens faciliten algunes adreces web d’interès, per tal d’ajudar a les famílies a fer aquesta supervisió:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada