divendres, 20 de gener del 2017

Taller de bullying a Cicle Superior

Donada la importància del bullying o assetjament escolar en l'actualitat. Des del cicle superior, vam creure convenient  sol·licitar que ens vinguessin a l'escola a realitzar un taller sobre aquesta temàtica. Aquest taller tenia com a objectiu principal procurar millorar les relacions entre alumnes, distingint què és i què no és el bullying.
D'aquesta manera, vam aproximar l'alumnat a les característiques que es donen en una situació de bullying escolar. Vam distingir els diferents personatges i quin és el seu paper en aquesta forma de maltractament, així com vam valorar els efectes negatius que aquest tipus d'assetjament provoca en la víctima. I finalment, després de la petita actuació, vam fer un col·loqui entre l'alumnat assistent per reflexionar entorn la temàtica i com podem fer front a aquesta forma de maltractament entre iguals, així com dialogar sobre com comportar-se correctament durant una actuació similar.

Des d'aquí, us volem fer quatre ratlles sobre què consisteix el bullying.
L'assetjament escolar es produeix per l'exposició d'un alumne, de forma repetida i durant un temps, a accions negatives que porta a terme un altre o altres alumnes, destacant-ne la continuïtat en el temps, el desequilibri de poder i el desig conscient de ferir, tant de manera física com verbalment, o procedint a l'exclusió social.

Aquest assetjament, en general, succeeix en llocs on no hi ha adults supervisant. Això pot passar dins o al voltant de l'escola, encara que això passa més sovint a les classes d'Educació Física, en llocs apartats, vestíbuls, lavabos, en autobusos escolars, en parades d’autobús, classes que requereixen grups de treball i activitats extraescolars. L'assetjament escolar a vegades consisteix en un grup d'estudiants que s'aprofiten i aïllen un alumne en particular i es guanyen la lleialtat dels curiosos que volen evitar convertir-se en la pròxima víctima. L'assetjament també pot ser perpetrat pels professors i el mateix sistema escolar.
Aquests actes agressius són habituals que es produeixin entre nens i nenes en procés d’entrada a l’adolescència.
L’assetjament escolar va més enllà de les manifestacions violentes com pot ser pegar, les més habituals són les actituds agressives com impedir l’accés a l’àmbit social de la persona agredida. La violència va al cos, l’agressivitat va a les relacions socials.

Recursos de bullying o assetjament escolar:
http://www.slideshare.net/teresateacher/bullying-assetjament-escolar/9
http://www.xtec.cat/~jcollell/12Links.htm

Recull fotogràfic:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada